KERAK TELOR Ingrediënten: Ketan (kleefrijst) Vulling: *Eieren *Ebbie (gedroogde garnalen) *Droge gemalen kokos *Gebakken uitjes *Peper *Zout Bereiding: De ketan eerst in water een half uurtje weken en daarna met wat water in een wadjan met deksel laten gaar stomen. Je kan zodra de ketan gaar is, deze met de bolle kant van een lepel wat verspreiden (uitsmeren), zodat er een dunne laag ontstaat. De ketan wordt dan wat krokanter (ietsjes aangebakken). Wanneer je een zachtere bodem lekkerder vindt, moet je de laag ketan iets minder dun maken. De vulling (geklutste eieren, ebbie, droge gemalen kokos, gebakken uitjes en natuurlijk peper en zout) kan je gewoon op de laag ketan uitgieten en (weer met het deksel erop) laten gaar bakken. Je moet wel opletten dat je de kerak telor tijdig omdraait, omdat anders de onderkant aanbrandt. Draai de kerak om zodra de vulling gaar genoeg is, zonder dat de vulling eraf stroomt. Wanneer de onderkant te snel aanbrandt, moet je het vuur wat kleiner zetten. Wanneer je droge ebbie hebt, moet je ook die eerst in wat water weken en fijn maken. Dit recept komt van Gerard, die heeft het weer van Ron en Jack, dus het is beproefd en goed bevonden. Eet Smakelijk!